Een egel in de penarie

Tijdens een bezoek aan Pairi Daiza merkten we een samenscholing op in één van de overdekte volières. Kuifseriema’s, nimmerzats, rode ibissen, lepelaars en abdims ooievaars: ze zaten allemaal bij elkaar, schijnbaar anticiperend op een belangrijke gebeurtenis. Al gauw ontdekten we waarom: er zat een egel in het verblijf. Het beestje zou het zich snel beklagen!

Want hoewel de meeste soorten op een afstand bleven, gingen de kuifseriema’s al snel op ontdekking uit. De egel kreeg enkele flinke knauwen van hun snavel.

Uiteindelijk rolde het dier de bosjes in, buiten het bereik van de scherpe snavels. De vogels bleven nog een tijdje afwachtend naar de bosjes staren. Het was een gek zicht, al die soorten, zo verschillend, maar op dat moment toch met een gedeelde interesse.

One Comment on “Een egel in de penarie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: