Lezingen

The wildlife academy biedt lezingen op maat aan, rekening houdend met uw interesses en tijdslimiet. Wil je liever direct een uitgewerkt voorstel? Dan bieden we vier uitgewerkte lezingen aan, waaruit gekozen kan worden.

Praktische info over de lezingen en meer info over de optie lezing op maat vind je hier.

Spread the word!

Bearfarm (Animals Asia – Bears in Mind)

Onze natuur gaat zienderogen achteruit. Stropen, houtkap, plasticvervuiling, global warming,… Hoe zit dat nu eigenlijk? En kunnen we er nog iets aan doen? Een lezing die je niet onbewogen laat en gegarandeerd emoties opwekt. Soms confronterend, soms hard, maar altijd eerlijk. Door de waarheid te kennen, door je ervan bewust te worden, word je gesensibiliseerd. Sensibilisatie is een belangrijke stap naar het redden van onze planeet. Leer hier hoe alles in z’n werk gaat en wat je eraan kan doen. En spread the word!


Pro’s en contra’s

Baardaap in Zoo Wuppertal

Wilde dieren in gevangenschap, er wordt de laatste tijd veel over gezegd. Dierenparken komen vaak in de media, soms negatief, soms positief, en iedereen heeft zijn mening klaar. Maar wat ben je met een mening, als die niet onderbouwd is? Leer via deze lezing over de werking van dierentuinen, circussen en opvangcentra. Ontdek hun functie, hun doelen en hun nut. En formuleer daarna je eigen, onderbouwde mening.


Zin en onzin

Zeehondentraining in Boudewijn Seapark

…over het trainen van dieren. Gedrag en training van wilde dieren: welke leervormen zijn er en op welke manier worden die leervormen aangewend om een dier te trainen? En bestaat er zoiets als een foute trainingsvorm? Hoe komt het dat bij circusdieren soms de stoppen doorslaan? En gebeurt dat ook in dierentuinen? Dit, en zoveel meer, ontdek je hier.


Van niets naar alles

T-rex in Museum für Naturkunde Berlijn

Evolutie is een boeiend proces dat nu nog steeds in actie is. Hoe gaat dat in z’n werk? Ga mee op een spannende tocht doorheen de miljoenen jaren die onze aarde oud is en volg vanop de eerste rij hoe alles is ontstaan.


%d bloggers liken dit: